Seramiği şekillendirme yöntemi ve tekniğini uygulamada bir disiplin ve süreklilik gerekmektedir. Bu aşamaları takip sürecinde kişi kendini planlama ve o konuyu takip, bir konuya odaklanma ve devamlılık becerisini geliştirmeye hazırlar. His ve düşüncelerini çamura yansıtırken yaratıcılık duyguları gelişmeye başlar. Öğrendiği teknik ve yöntemleri uygularken kendini kendi istemi olan çalışmaları yaparken bulur ve bulunduğu ortamların kargaşası ve stresinden de çıkmasına fırsat tanır. Çamura hislerini sevgisini ve becerilerini yansıtırken müthiş bir haz duyar ve terapik bir biçimde zamanın nasıl geçtiğini unutur. Öğrencinin motivasyonunu ve stresli ve yoğun didaktik derslerin dışına çıkarak kendini yenilemesine fırsat yaratır. Oluşturduğu biçimleri boyama ve fırınlama aşamasından sonra kullanmaya başlamasında öğrencide yeni tatlar ve sahiplenme duygusuyla bir konuya adaptasyonunu artırır. Seramik öğrenirken resim ve heykel bilgisini de kazanmış olurlar. Özellikle mimari, iç mimarlık ve güzel sanatlar öğrencileri yaşam boyu karşılaşacakları seramiğin yaşamımızın her alanında olması nedeniyle daha yakın tanımış olurlar. Tamamen teknik özelliklerini ve uygulamasını öğrenirken o konu hakkında fikir sahibi olmaları nedeniyle seçimde kararlıkları artar. Yaratıcı ve süsleme yetenekleri de gelişirken kendi meslekleri ile ilişkilendirilmiş olurlar.
Kursun tanımı
Seramik anorganik maddelerin, şekillendirilip, belli sıcaklıkta pişirilmesidir. Seramik Sanatı, çok eskiden var olan ve varlığını sürdürmekte olan bir sanattır
. Duygu ve düşünceler, kile biçim verilerek yansıtılır. Seramik resimle iç içe, heykelle akraba, kendine has teknik özellikleriyle de üçlü bir mükemmel kombinezasyon taşıyan sanat dalıdır.
Kursun kazanımları
- Seramik öğrenirken, resim ve heykel bilgisi de kazanılmış olunur.
- Kişi kendini planlama ve o konuyu takip, bir konuya odaklanma ve devamlılık becerisini geliştirmeye hazırlar.
- His ve düşüncelerini çamura yansıtırken kişisel anlatım güçlü bir şekilde ortaya konulur ve yaratıcılık duyguları gelişmeye başlar.
- Dokunma duygusu gelişerek biçim anlayışı kazandırır.
- Bozulan işin tekrar kullanılabileceğinden, araştırma olanağı vererek kişiyi daha çok araştırmaya yöneltir.
Bu kursta neler öğreneceğim?
- Kile şekil verme
- Kurutma
- Fırınlama
- Dekorlama
- Sıralama
Bu kursu neden almalıyım?
- Toprak aracılığıyla kendinizi ve yaratıcılığınızı yeniden keşfetmek.
- His ve düşüncelerini çamura yansıtırken yaratıcılık duyguları gelişmeye başlar.
- Kişi, öğrendiği teknik ve yöntemleri uygularken kendini kendi istemi olan çalışmaları yaparken bulur ve bulunduğu ortamların kargaşası ve stresinden de çıkmasına fırsat tanır.
- Çamura hislerini sevgisini ve becerilerini yansıtırken müthiş bir haz duyar ve terapik bir biçimde zamanın nasıl geçtiğini unutur.
- Öğrencinin motivasyonunu ve stresli ve yoğun didaktik derslerin dışına çıkarak kendini yenilemesine fırsat yaratır.
- Oluşturduğu biçimleri boyama ve fırınlama aşamasından sonra kullanmaya başlamasında yeni tatlar ve sahiplenme duygusuyla bir konuya adaptasyonunu artırır.
- Seramik öğrenirken resim ve heykel bilgisini de kazanmış olurlar.
- Vizyon sahibi olmak için bu kurs alınmalıdır.
Katılım Belgesi
Kurs tamamlandıktan sonra katılım belgesi aktif hale gelecektir.