0
Category

Health

Reviews

0 (0 Rating)

Course Description

Prof. Dr. Doruk Koçyiğit'in sempozyum içeriği

Prof. Dr. Doruk Koçyiğit ‘İmplant Diş Hekimliğinde Kemik Greftlerine Biyolojik Bakış’ konusuyla sempozyuma katılmıştır. Kemik greft materyallerinin otojen, allojen, ksenojen ve alloplast kaynaklı olabileceğinden ve bu sınıflandırmadaki rezorpsiyon hızı farkından bahsetmiştir. Tedavi arşivinden örneklerle destekleyerek, günümüzde greft uygulamalarının ne kadar önemli yeri olduğunu vurgulamıştır. Tedavi sürecinde hasta takibinin ve tedavi aşamalarının öneminden, her aşamanın zincirin halkaları ile birbirine bağlı olduğundan ve tedavi aşamalarında oluşabilecek sorunlar tespit edilmediğinde tedavinin başarılı sonuç doğurma ihtimalinin çok düşük olduğundan bahsetmiştir. Greft seçiminin önemini anlatmıştır. Başarılı tedavi için ideal greft materyallerinin seçiminde porözite, ıslanabilirlik, yapısal bütünlük, rezorpsiyon gibi faktörlerin çok önemli olduğundan bahsetmiştir. Tedavinin başarısının insan doğasına uygunluğu ile ölçülebileceğini ve bunun çok önemli olduğunu dile getirmiştir.


Doç. Dr. Emre Şeker'in sempozyum içeriği

Doç. Dr. Emre Şeker “Tam Dişsizlikte İmplant Destekli Protezler” konusuyla sempozyumumuza katılmıştır. Başarılı bir protezin; ekonomik parametreler bir kenara bırakıldığında biyomekanik sınırlar içinde fonksiyonel kazanımları hijyenik bir şekilde en uzun süre sağlayan protez olduğundan ve hasta için öneminden bahsetmiştir. Üst çene ile alt çene ilişkisinin protezin çeşitliliği için ne kadar önemli olduğunu, vertikal ve horizontal çene ilişkilerinin bu çeşitliliğe hangi doğrultuda nasıl etkide bulunduğunu açıklamıştır. İmplant destekli protezlerin daha iyi bir seçenek olduğunu; 2002 Mc. Gill Konsensusuna göre, tam dişsiz mandibulada 2 implant üzeri overdenture protezin standart tedavi protokolü olarak kabul edildiğini vurgulamıştır. Açılı distal implantın avantajlarından, kemik desteği ve yapısı yeterli olmadığı durumlarda açısız bir implanta göre neden daha avantajlı olabileceğinden söz etmiştir. İmplant üstü hareketli protezlerde sorunların azalması için hastanın da hekimin de gerekli önemi, hijyeni ve kontrolü sağlaması gerektiğini, hasta – doktor ilişkisinin bu noktada önemli ölçüde devreye girdiğini vurgulamıştır.


Doç. Dr. Kıvanç Bektaş Kayhan'ın sempozyum içeriği

Doç. Dr. Kıvanç Bektaş Kayhan ‘Oral Kanserler ve Diş Hekimliği’ adlı konuyla sempozyuma katılmıştır. Öncelikle hasta kaybının ciddi oranda yaşandığı bu bölümde hasta ile doktor arasındaki bağdan, hasta için psikolojik yıkımların olduğu bu süreçte hastaya yaklaşımın çok hassas olması gerektiğinden ve hastalara karşı özverili yaklaşımlarından bahsetmiştir. Hocamız birçoğumuzun ideallerini anlatırken psikolojik olarak da fiziksel olarak da birçok zorlukla baş etmemiz gerektiğini ama tüm bunlara karşın bir hastayı kurtarmanın verdiği mutluluğun paha biçilemez olduğunu anlatmıştır. Oral kanserler maalesef dünyanın birçok yerinde (bazen farklı etkenlere bağlı olarak) hasta kaybının ciddi oranda yaşandığı bir kanser türüdür. Bu nedenle hocamız oral kanser tedavisinde en önemli basamağın muayene olduğunu vurgulamıştır. Yanlış muayene ve yanlış teşhisin hastayı kaybetmemize, geç müdahale etmemize neden olabileceğinden söz etmiştir. Bu nedenle muayenenin basamaklarını görsellerle destekleyerek anlatmıştır. Oral kanserlerin en çok görüldüğü yerlere değinerek özellikle bu noktalara tanı koyarken çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulamıştır. Hastayı kapıdan girdiği anda muayene etmenin önemini vurgulamıştır. Hastanın geçmişinde kemoterapi varsa oral kanser riskini her zaman barındırdığından ve bu noktayı es geçmemek gerektiğinden bahsetmiş; anamnezin önemini vurgulamıştır. Alkol ve sigaranın sinerjist etki mekanizmasını, bu etkenlerin major önlenebilir risk faktörü olduğunu, hastanın bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini söylemiştir.


Yrd. Doç. Dr. Cenk Serhan Özverel'in sempozyum içeriği

Özverel, ‘Laboratuvardan Kliniğe Kök Hücre’ adlı konusuyla sempozyuma katılarak herkesin merak ettiği, ufuk açıcı bilgiler vermiştir. Kök hücrenin, farklılaşarak kendini yenileyebilen, doku ve organları oluşturan ana hücre türleri olduğunu anlattıktan sonra; Kök hücrelerin keşfiyle günümüze kadar olan inişli çıkışlı yoldan bahsetmiştir. Hepimizin tanıdığı Dolly'nin, kök hücre çalışmalarındaki yerini ve bu olayın kök hücre çalışmalarını nasıl zirveye taşıdığını vurgularken; Amerika'daki ‘etik olmama’ fikir akımıyla kök hücre çalışmalarının nasıl sekteye uğradığını da örneklemiştir. Bugüne kadar kök hücre tedavisinin insan organlarının üretimi noktasındaki yerinden, enzim üreten karaciğer gibi birçok organ üretebildiğinden ve aslında önü açılırsa birçok şeyi değiştirebilecek bir fırsat olduğundan bahsetmiştir. Mezenkimal kök hücrelerinin dental pulpadan, diş etinden ve periodontal ligamentlerden elde edilebileceğini, bunun diş hekimliği için çığır açan güzel sonuçlar doğurabileceğini vurgulamıştır.


İsmail Serhat Sadıkoğlu'nun sempozyum içeriği

Sadıkoğlu, “Estetik Tedavilerin İlk Basamağı: Beyazlatma” adlı konusuyla sempozyuma katılmıştır. Beyazlatmanın psikolojik ve hayat kalitesi açısından önemli derecede katkılar sağladığını örneklendirmiştir. Diş renginin gözün sklerasından daha koyu olduğu durumlarda estetik olmayan bir görüntünün ortaya çıktığının altını çizmiştir. Beyazlatma yaparken biz hekimlerin göz sklerasına daha yakın bir tona ulaşmaya çalıştığını, fakat hastaların sorulduğunda skleradan daha açık diş renklerini tercih ettiklerini ve çalışmaları bu doğrultuda değiştirilebildiklerini vurgulamıştır. İç ve dış renklenmenin sebeplerinden, beyazlatma işleminin etki mekanizmasından detaylı bahsedilmiştir. Işık cihazlarının beyazlatma üzerine etkisi hakkında fikirler tartışılmıştır.  Beyazlatmada asıl faktörün Hidrojen Peroksit olduğu, ışık cihazlarının etkisinin çok fazla olmayacağı anlatılmıştır.


Katılım Belgesi

Seminer tamamlandıktan sonra katılım belgesi aktif hale gelecektir. Bu seminer ücretsizdir, fakat katılım belgesi almak isterseniz ücretlidir. 


BANKA HAVALESİ İLE ÖDEME Kredi kartı ödemesi dışında UBAN numarasına havale yaparak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hesap Numarası: 10-304-0000134885

Near East Bank – UBAN : CT16139050100103040000134885 Havale ile ödeme sırasında İsim – Soyisim ve E-mail adresinizi yazmanız zorunludur.

Ödeme yaptıktan sonra dekontunuzu İsim – Soyisim ve E-mail adresinizi  info.estudybox@neu.edu.tr adresine gönderiniz.      

Course Curriculum

1 Prof. Dr. Doruk Koçyiğit "İmplant Diş Hekimliğinde Kemik Greftlerine Biyolojik Bakış" video


1 Doç. Dr. Emre Şeker “Tam Dişsizlikte İmplant Destekli Protezler" video


1 Yrd. Doç. Dr. Cenk Serhan "Laboratuvardan kliniğe kök hücre" video


1 İsmail Serhat SADIKOĞLU " Tedavilerin İlk Basamağı: Beyazlatma " video


1 Doç Dr. Kıvanç Bektaş Kayhan ‘oral kanserler ve diş hekimliği’ video


Instructor

Prof. Dr. Doruk Koçyiğit

0 Rating
0 Reviews
27 Students
2 Courses

Doruk Koçyiğit graduated from the Faculty of Dentistry of Ankara University in 2002 and started his doctorate education at the Department of Oral and Maxillofacial Diseases in the same year. Koçyiğit, who received the title of doctor in 2008, started to work as a lecturer in the Department of Oral and Maxillofacial Surgery at Kırıkkale University in the same year. He received his assistant professor title in 2011, associate professor title in 2014, and professor title in 2020. He worked as a visiting doctor at the Cleft Lip and Cleft Palate Surgery Clinic of the Guy’s & St. Dr. Thomas Hospital in London. Koçyiğit also worked as a visiting doctor at the Oral & Maxillofacial Surgery Clinic of Royal Surrey County Hospital in Guildford, England. He has published more than forty original articles in international scientific journals and more than thirty original articles in national scientific journals. His areas of interest are cleft lip and palate surgery, reconstructive surgery, orthognathic surgery, and zygomatic implants.

Student Feedback

Diş Hekimliği Güz Sempozyumu

0

Course Rating
0.00%
0.00%
0.00%
0.00%
0.00%

No Review found

Sign In or Sign Up as student to post a review

Reviews

Shopping Cart

Loading...