0
Category

Webinar

Reviews

0 (0 Rating)

Course Description

Sempozyumun amacı;

Toplum, Kültür ve Sinema ilişkisine akademik ve sanatsal bakış açısı ile yaklaşmak, tartışmak yeni yönelimler ortaya koymaktır. Bu doğrultuda Sosyal Bilimler ve sanatsal bilgilerin aktarılması, tartışılması ve önerilerin yaşama geçirilebilmesi için gerekli işbirliğinin oluşturulması amaçlanmaktadır. Sinema, toplumsal değişkenler ve dönüşümlerden etkilendiği kadar kitlesel bir sanat dalı olması nedeni ile toplumsal değişime de katkı sağlayan en önemli sanat dalı olarak kabul edilmektedir. Dijitalleşen yaşam içerisinde sinema sanatının etkileri gün geçtikçe daha da artmaktadır. Bu önemli odak noktasından hareketle sempozyumun konusu ‘’Toplum, Kültür, Sinema’’olarak belirlenmiştir. Bu hedefle yola çıkan düzenleme kurulu; sinemaya katkı koyan birçok paydaş ile işbirliğine girmesi yanında, tartışma konularını akademik platforma koyma hedefi noktasında birçok üniversitenin desteğini sağlamayı da başarmıştır. Sempozyum ilk yılında olmasına rağmen; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversiteleri dışında; Türkiye, Makedonya, Azerbaycan, Kırgızistan, Kosova, Kazakistan ve Özbekistan gibi birçok ülkenin seçkin üniversiteleri tarafından desteklenmektedir. Sempozyum sosyal bilimlerin tüm alanlarındaki araştırmacı, akademisyen, öğrenci ve sanatçıların katılımına açıktır. Sempozyuma katılımın ücretsiz olmasının yanı sıra, gerekli koşulları karşılayan ve eserlerini yayınlatmak isteyen akademisyenler için de ücretsiz yayın imkanı sağlanacaktır. Sempozyuma katılım dili Türkiye Türkçesi ve İngilizce olacaktır. Bu yöndeki detay bilgi ilgili linklerde katılımcıların bilgisine sunulmuştur.


Çalıştayda Yer Alan  Üniversiteler:

  • Yakın Doğu Üniversitesi (KKTC)
  • Girne Üniversitesi (KKTC)
  • Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi (Türkiye)
  • Karabük Üniversitesi (Türkiye)
  • Yozgat Bozok Üniversitesi (Türkiye)
  • Selçuk Üniversitesi (Türkiye)
  • Bakü Devlet Üniversitesi (Azerbaycan)
  • Azerbaycan Devlet Medeniyet Ve İnce Sanat Üniversitesi (Azerbaycan)
  • Kazakistan Milli Al Farabi Üniversitesi (Kazakistan)
  • Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (Kırgızistan)
  • Taşkent Devlet Medeniyet ve Sanat Enstitüsü (Özbekistan)
  • Fon Üniversitesi (Makedonya)
  • İliria Kollege (Kosova)
 

Katılım Belgesi

Sempozyum tamamlandıktan sonra katılım belgesi aktif hale gelecektir. Bu sempozyum ücretsizdir fakat katılım belgesi almak isterseniz ücretlidir.


BANKA HAVALESİ İLE ÖDEME Kredi kartı ödemesi dışında UBAN numarasına havale yaparak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hesap Numarası: 10-304-0000134885

Near East Bank – UBAN : CT16139050100103040000134885 Havale ile ödeme sırasında İsim – Soyisim ve E-mail adresinizi yazmanız zorunludur.

Ödeme yaptıktan sonra dekontunuzu İsim – Soyisim ve E-mail adresinizi  info.estudybox@neu.edu.tr adresine gönderiniz.   [pdfjs-viewer url="https%3A%2F%2Fwww.e-studybox.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F06%2FSempozyum-Oturum-Dag%CC%86%C4%B1l%C4%B1m%C4%B1-Revize-Son-1-1.pdf" viewer_width=100% viewer_height=800px fullscreen=true download=true print=true]

Course Curriculum

1 Kültür- Zihniyet ve Sinema Arasında Karşılıklı Etkileşim


1 Yeni Türkiye Sinemasının Ekonomik ve Kültürel Yapısı


1 Yeşilçam Sinemasını Yeniden Anlamak


1 Sinema - Mekan İlişkisi 1


Instructor

Prof. Dr. Oğuz Adanır

0 Rating
0 Reviews
27 Students
3 Courses

He studied at primary and middle school in Izmir. He did his undergraduate, postgraduate, and doctorate studies in Paris, France at Pantheon/Sorbonne University. He completed his doctorate thesis with the title of "Televizyonun Azgelişmiş bir Ülke Üzerindeki Etkileri" (The effect television has on underdeveloped countries). He started working as a lecturer at the Ege University Fine Arts Faculty Cinema-TV department in 1979 and then the Dokuz Eylül University Fine Arts Faculty Cinema-TV department in 1985. He became an Associate Professor in 1988 and Professor in 1994. He worked as the Head of Department at the Dokuz Eylül University Fine Arts Faculty Cinema-TV Department until he retired. Along with Scriptwriting and Film Semiotics lessons, he gave lessons on Simulation Theory and was the first to give this lesson in Turkey. He also enabled famous theorists such as Jean Mitry, Christian Metz, and Jean Baudrillard to become known in Turkey. Although this author has many published researches in the field of cinema, communication, and culture, he also has personal studies including: İşitsel ve Görsel Anlam Üretimi (Audial Meaning Production), Sinemada Anlam ve Anlatım (Meaning and Portrayal in Cinema), Kültür (Culture), Politika ve Sinema (Politics and Cinema), Çağdaş Türk Toplumu ve Kültürü Üzerine İronik Bir Varsayım (An ironic assumption on the modern Turkish people and culture), Eski Dünya'ya Yeni Bir Bakış (New view in and old world), Kuramsal Bir Deneme Kitap I-II-III (theoretical trial book I-II-III), Kapitalizmin Öncesi Evrensel Kültür/ Zihniyetten Günümüze/ Osmanlı ve Ötekiler (Global culture pre-capitalism/ From mentality to today/Ottomans and others and translations such as: The Aesthetics and Psychology of the Cinema (Jean Mitry), In the Shadow of the Silent Majorities, Or, the End of the Social (Jean Baudrillard), Forget Foucault (Jean Baudrillard), The Mirror of Production (Jean Baudrillard), Simulacra and Simulation (Jean Baudrillard), A Semiotics of the Cinema (Christian Metz). He is an author and scientist who has a wide knowledge of anthropology, psychoanalysis, visual sciences, sociology, history, economy, simulation theory, and language.  

Student Feedback

1.Uluslararası Sinema Sempozyumu

0

Course Rating
0.00%
0.00%
0.00%
0.00%
0.00%

No Review found

Sign In or Sign Up as student to post a review

Reviews

Shopping Cart

Loading...